Radio GONG 93,5 MHz - Jagodina - Sluaj svoje srce
Radio GONG 93,5 MHz - Jagodina - Sluaj svoje srceRadio GONG 93,5 MHz - Jagodina - Sluaj svoje srceRadio GONG 93,5 MHz - Jagodina - Sluaj svoje srce
Meni - navigacija :::  
  POČETNA
  O NAMA
  MARKETING
  SPONZORI
  PROGRAM
  PRODUKCIJA
  MALI OGLASI
  AKTUELNO
  DOWNLOAD
  GALERIJA
  MAPA SAJTA
  TIM RADIJA
  KONTAKT

Slušajte nas uživo :::  
Slušajte uživo radio GONG  
Slušajte uživo radio GONGSlušajte uživo radio GONG Slušajte uživo radio GONG

   Top 10 :::  
1.Saša Kovacević - Noć...
2.Željko Samardžić - I...
3.Plavi orkestar - Lovac ...
4.Oliver Stojiljković - ...
5.Parni valjak - Godine p...
6.Zlatko Pejaković - Usp...
7.Dženan Lončarević - ...
8.Crvena jabuka - Vjetar
9.Merlin - Hitna
10.Aleksandra Radović - N...

Pregled top liste


 
   Radio GONG 93,5 MHz :::  

Glumila je u filmovima Puriše Ðorđevića, Miće Popovića, Soje Jovanović, Ðorđa Kadijevića... Kod inostranih režisera igrala je u filmovima Ðanfranka Parolinija, Alberta Latuade, Majkla Armstronga, Konrada Vulfa...

 

Kao interpretator izvornih narodnih pesama i ciganskih romansi održala je više od stotinu koncerata širom sveta, snimila je singl i LP ploče sa srpskom, ciganskom, grčkom, indonežanskom i crnačkom muzikom. Pevala je kompozicije Enia Morikonea, Šarla Demona, Doma Suzukija, Mikisa Teodorakisa, Kornelija Kovača... U čuvenoj francuskoj „Olimpiji“ održala je 72 uzastopna koncerta kojima su prisustvovale sve vodeće francuske zvezde filma i muzike toga vremena.
Olivera Katarina je ostala zapamćena i kao „jedina žena pred kojom je klečao Salvador Dali“ nakon njenog koncerta u Parizu, budući da je bio oduševljen njenom lepotom i glasom.
Nezaboravni su njeni snimci izvornih narodnih pesama: „Alaj mi je večeras po volji“, „A što ti je mila kćeri“, „Ðelem, đelem“, „Verka kaluđerka“, „Niška banja“, „Crvena jabuka“, „Evo banke, cigane moj“... Pevala je šansone i pop muziku: „U ime ljubavi“, „Ljubav (sedim u jednom pariskom lokalu)“, „Pričaj mi o ljubavi“, „Budi moj“, „Nikad ne zaboravi dane naše ljubavi“, „Nije to, ljudi, istina“, „Šošana“...
Autor je zbirke pesama Beli badnjaci i zastupljena je u Antologiji pesama o Kosovu. Napisala je memoarsku prozu pod nazivom Aristokratsko stopalo.



Eto, tako smo i mi u radiju, tog aprilskog dana, bili deo priče -povratak velike Katarine!
Oliveru Katrinu (65) pamtimo kao sjajnu pevačicu i glumicu.
U najnovijem filmu reditelja Uroša Stojanovića, “Čarlston za Ognjenku”, Olivera Katrina je imala ulogu Velike Boginje.



Tanja: Osim što glumite, dobro je poznato da sjajno i pevate. Planirate li da uskoro objavite i CD?
Olivera Katarina: U ovom filmu mi se posrećilo, pa sam imala i nekoliko muzičkih numera, tako da sam ponovo zapevala. Ostvario mi se san da se posle filma napravi veliki spektakularni koncert sa ogromnim brojem igrača, a posebno sam želela da tu učestvuje i ansambl “Kolo” i da tako svi zajedno podsetimo publiku na onu staru, dobru narodnu muziku i da dokažemo da nije sve u ovoj novokomponovanoj. Nadam se da će moj san postati java. Nažalost, poslednjih decenija naš folklor je u velikoj meri zapostavljen.
Tanja: Bili ste u prilici da zauvek odete u inostranstvo, ali ste se odlučili da ostanete ovde. Zbog čega?
Olivera Katarina: Slično su me pitali jednom prilikom na Zlatiboru. Međutim, moj odgovor je da je ljubav – ljubav. Kada nekoga volite, onda ne vidite njegove mane, već ga volite onakvog kakav je. Ja volim ovaj moj nesrećni i napaćeni srpski narod, svim srcem. Shvatila sam da je pre svega Srbija užasno velika paćenica, zato sam odlučila da ostanem ovde, ma kakve probleme imala.
Tanja: Svi tiraži “Aristokratskog stopala” su rasprodati. Nameravate li možda da napišete nastavak knjige?
Olivera Katarina: Da, namera mi je da napišem nešto što mi se dešavalo na snimanju filma. Toliko je lepo biti sa ovom generacijom mladih, koja je godište moga sina, da već sada u glavi imam siže svoje nove knjige.
Tanja: Kako vam je uspelo da tokom svih ovih godina ostanete lepi i negovani?
Olivera Katarina: Hvala na komplimentu, ali to je sve zahvaljujući majci prirodi, a nikako hirurškom nožu. Ponosna sam što nisam uradila ni jednu plastičnu operaciju.

U ovom polusatnom bloku, slušaoci su, sa nostalgičnim prizvukom, mogli da uživaju u numerama:
Pričaj mi o ljubavi,
Ðelem, đelem,
Crvena jabuka,
Ljubav (sedim u jednom pariskom lokalu),
U ime ljubavi
Nikad ne zaboravi dane naše ljubavi...



Tako smo, eto, bili domaćini raskošnoj divi, koja još uvek zrači harizmom, a ovo je za naš radio bilo još jedno novo iskustvo, zanatsko, profesionalno i emotivno.



U ime poslodavaca: direktora i urednika radija, zaposlenima u smeni, gošću i njenog menadžera, ispratili smo ispunjeni zadovoljstvom, poštovanjem, ljubavlju…

Pravoslavlje :::  
SLAVA BOGU ZA SVE! SLAVA BOGU ZA SVE

Pravoslavlje - Jagodinske crkve
Jagodinske crkve opširnije

Vremenska prognoza :::  



Vremenska prognoza


Kursna lista :::  

Prijavi se :::  
Unesite e-mail adresu:
Informacije sa našeg sajta dobićete, na Vašu e-mail adresu, najviše jednom nedeljno.
POČETNA | O NAMA | MARKETING | SPONZORI | PROGRAM | PRODUKCIJA
MALI OGLASI | AKTUELNO | DOWNLOAD | GALERIJA | MAPA SAJTA | TIM RADIJA | KONTAKT
All rights reserved © 2009 SmileSoft • Radio GONG • Jagodina
Radio GONG - Jagodina 93,5 Mhz Radio GONG - Jagodina 93,5 Mhz Cenovnik marketing usluga radija GONG Sponzori radija GONGProgramska šema radija GONG Produkcija Besplatni mali oglasi Aktuelno Slike prostorija radija GONG, zaposlenih... Mapa sajta Tim radija GONG e-mail:radio_gong@yahoo.com :: Tel:035/24-24-54